Om oss

Jönköpings SKIF zenku kai karateklubb är en ideell förening som bildades 1985 av Refik Bebinno shihan och Yoshi Yukawa, som är en lärling till Kancho Kanazawa 10 DAN. Kancho Kanazawa är för närvarande en av världens mest respekterade karatemästare. Kancho Kanazawa är också den enda karateka som någonsin har vunnit den prestigefyllda All Japan Karate Championship tre gånger i rad. Vid ett tillfälle vann finalen med en bruten handled.

  • I SKIF Sweden undervisar vi traditionell Shotokan karate do som lärs ut på SKIF Honbu Dojo i Tokyo Japan. Undervisningen är baserad på en omfattande kursplan som tillåter alla, oavsett kön ålder och förmåga att göra framsteg i Shotokan karate do.

  • Med starka band med japans huvudkontor ger möjlighet för våra medlemmar att regelbundet få högklassig undervisning direkt från japans främsta experter. Alla våra dangrader är registrerad i Japan.

  • Som SKIF- medlem är du en del av en global ”karate familj av SKIF karateka”. Vi erbjuder unga karateka möjlighet att tävla i en säker och respektfull miljö i Sverige och även utomlands. Vi uppmuntrar dig att utforska den här sidan för att veta mer om oss och SKIF.

Träningen idag leds av utbildade instruktörer med lång erfarenhet och klubben har som ambition att bevara karatens traditionella värderingar. Vi lägger stor vikt på utövarna att träna bra karate och att lära sig självdisciplin samt kontroll på grund av att karateträningen kräver detta för att bli så effektiv som möjligt.

Chefsinstruktör för SKIF Sweden är Refik Bebinno, 7:e DAN, chairman, trefaldig Europa Champion – och 5:a i VM 2000. Träningen bedrivs fem dagar i veckan av instruktörer med många års erfarenhet och meriter från DM, SM, NM, EM och VM. Vi är dessutom en av Sveriges mest aktiva karateklubbar.

Stilen och Historia:

Vår karate stil Shotokan utvecklades av mästare Gichin Funakoshi från Okinawa som introducerade karate i Japan. Vår organisation Shotokan SKIF är en statlig erkänd ideell organisation. Sedan 1978 har SKIF utökat sin verksamhet och blivit en mycket stor Shotokan karateorganisation med filialer i mer än 130 länder. SKIF har mer än tre och en halv miljoner medlemmar i världen.

KANCHO Nobuaki Kanazawa är den äldsta av tre söner till Hirokazu Kanzawa Soke, grundare av SKIF. Nobuaki Kanazawa började med karate i unga ålder, Efter examen från Taisho- universitetet bestämde han sig för att följa instruktörsutbildningen på SKIF Honbo Dojo i Tokyo. Som ung instruktör var hans fokus främst på undervisning vid Honbo Dojo och självträning som tävlande. Han var fem gånger vinnare av SKIF japan National Championships från 1996 till 2000 och van silvermedaljen i kumite vid SKIF world Championships I Yokohama /japan 1994. År 2020 van han sin största titel vid SKIF world Championships i Bali/ Indonesien, inte bara vinna den tunga kumite- guldmedaljen utan också vinna Grand Champion- titeln. Under flera år var Nobuaki Kanazawa också medlem i japans karateförbundets landslag. (JKF, det styrande organet för karate i japan). Han van Tokyo Metropolitan Championships tre gånger och hamnade i topp tre av JKF National Championships sex gånger.

Efter att ha dragit sig tillbaka från tävlingen bestämde han sig för att gå i sin fars fotspår och började resa över hela världen för att instruera SKIF karate. Han är för närvarande 8 ”e dan och i april 2014 tog han över positionen som Kancho från sin far.

Medlemskap:

Vi är genom vår organisation (SKIF Sweden) anslutna till shotokan karate do international federation Japan, European Karate Federation och naturligtvis medlemmar i svenska karateförbundet som är en del av riksidrottsförbundet. Detta innebär ett försäkringsskydd för våra medlemmar m.m.

Oavsett om du är nybörjare eller erfaren, ung eller gammal, är du välkommen att bli en del av vår karatefamilj! med både barn och vuxna från 8 till 80 år.

Om ni undrar över någonting eller kanske vill börja träna hos oss är ni varmt välkomna att besöka oss i vår klubblokal på idrottshuset Jönköping. Fyll gärna också i medlemskaps formuläret

Instruktörer

Refik Bebinno, 7 Dan

Roberto Bebinno, 4 Dan

Tobias Gustafsson, 2 Dan

Laura Kresic, 1 Dan

Ebba Windh, 1 Dan

Patrick Hertzberg, 1 Dan

Melissa Klapija, 1 Dan

Elliot Brinjak, 1 Dan

Leo Hertzberg, 1 Dan

David Nilsson, 1 Dan

Ski zenku kai, Idrottshuset lagermansgatan 1 Jönköping

E-Post: refik.bebinno@ski-sweden.se

Telefon: 070 585 2880

Swish: 123 226 1261, Bank Giro: 754-6351

Organisationsnummer: 826002-2226

SKF nummer 734 , RF nummer, 24789