OM OSS

SKI Sweden Karate Jönköping

Karate mästare

Jönköpings SKI karateklubb är en ideell förening som bildades 1984 av Yoshi Yokawa och Refik Bebinno, som är en lärling till Kancho Kanazawa 10 DAN. Kancho Kanazawa är för närvarande en av världens mest respekterade karatemästare. Kancho Kanazawa är också den enda karateka som någonsin har vunnit den prestigefyllda All Japan Karate Championship tre gånger i rad. Vid ett tillfälle vann finalen med en bruten handled.

Träningen idag leds av utbildade instruktörer med lång erfarenhet och klubben har som ambition att bevara karatens traditionella värderingar. Vi lägger stor vikt på utövarna att träna bra karate och att lära sig självdisciplin samt kontroll på grund av att karateträningen kräver detta för att bli så effektiv som möjligt.

Den stil som tränas i Jönköpings karateklubb kallas Shotokan. Denna stil utvecklades av en mästare, Gichin Funakoshi från Okinawa som introducerade karate i Japan. Vår organisation Shotokan Karate-DO International har mer än två och en halv miljoner medlemmar i världen.

Vi är genom vår organisation (SKIF Sweden) anslutna till European Karate Federation och naturligtvis medlemmar i svenska karateförbundet som är en del av riksidrottsförbundet. Detta innebär ett försäkringsskydd för våra medlemmar m.m.

Chefsinstruktör för SKIF Sweden är Refik Bebinno, 7:e DAN, chairman, trefaldig Europa Champion – och 5:a i VM 2000. Träningen bedrivs fyra dagar i veckan av instruktörer med många års erfarenhet och meriter från DM, SM, NM, EM och VM. Vi är dessutom en av Sveriges mest aktiva karateklubbar.

Om ni undrar över någonting eller kanske vill börja träna hos oss är ni varmt välkomna att besöka oss i vår klubblokal på Lagermansgatan i Idrottens Hus. Telefon 0705852880.

Bli Medlem

För dig som är intresserad av att börja träna karate eller har någon i sin bekantskapskrets som är intresserad, så kan ALLA – oavsett ålder, börja träna karate. Kika gärna igenom våran hemsida för att få en någorlunda förståelse på vad som kan vänta dig.

Vi kommer att erbjuda dig träning för både kropp och själ – en träning du får nytta av hela livet ut, dessutom kommer din styrka och smidighet att öka. Karate är så mycket mer än vad du kan tro, många kan associera det som en killsport eller näst intill som en våldsport. Vi erbjuder träning för dig som vill lära sig självförsvar, men för att kunna förstå självförsvar så måste man sätta sig in i hur motståndaren tänker och hur du ska kunna försvara dig.

I dagens samhälle råder mycket stress, vi lever i ett högt tempo. Även i karaten så bjuds det på ett högt tempo – men man utvecklar en positiv stress vilket är en förutsättning för att man skall uppnå balans.

Om du känner att det är tävling du vill satsa på så har vi en landslagsgrupp som har skördat många fina priser. Landslagsgruppen har flera år av erfarenheter så bättre träning inför tävlingar kan du inte få. Det kostar inget att pröva på, kom till våran lokal. Om du har bestämt dig för börja i våran klubb, fyll i formuläret nedan Du kommer senare att bli kontaktad av vår Chefsintruktör eller ansvarig instruktör för barn eller vuxengruppen. Vi råder dig som kommer att vilja börja hos att kolla träningstiderna och läsa igenom Karate & Dojoetikett.

  För- och efternamn:

  Personnummer:

  Epost:

  Adress:

  Ort:

  Hemnr:

  Mobilnummer:

  Meddelande: