Nybörjare

ALLA KAN BÖRJA TRÄNA KARATE SOM NYBÖJARE.!

Karate – allas idrott hela livet träning för barn, vuxna & familjer!

Kanske vill du komma i bättre livsform, kanske vill du öka din förmåga till självförsvar eller kanske vill du utmana dig själv genom att lära dig något nytt? anledningarna att börja är många och individuella. Karate ger dig en bättre fysisk förmåga, koordination och en positiv mental påverkan som få andra aktiviteter. Vi som tränar karate vet att det blir en livsstil som vi bär med oss i livet. Välkommen till karate Do en del av Budo.”

Varför ska jag eller mitt barn träna karate!

Det finns många skäll att träna karate. Från rent fysiska till mer psykologiska skäl.

Fysiska sätt är karate en utmärkt träningsform genom sin allsidighet. Varje träningspass innehåller moment där styrka, smidighet, koordination och i viss mån kondition tränas.

De psykologiska vinsterna vid karateträning ligger främst i ökad koncentrationen och självdisciplin samt förbättra självförtroende.

En trygghet i dessa tider med ökad våld i samhället kan ju vara att karate utan tvekan är mycket effektiv självförsvar.

Vi vänder oss till ALLA i ålder från de fyller 8 – 85 år. Vi fokuserar på lekfullhet, koncentration, självförtroende, balans, rörlighet och styrka. Karate träning lär därför också ditt barn att visa respekt för andra barn, självdisciplin man ska lyssna på sin lärare och sina föräldrar.

Våran nybörjarintag sker vecka 2-7 . Höstens nybörjarintag sker under veckorna 33-38.

Det är gratis att prova på under intagningsveckorna.

Träningstider våren 2024:

Barn 8-14 år, grupp 1 tisdag & torsdag kl 17:30, grupp 2 , kl 18:30

Vuxen grupp + 15 år måndag & onsdag kl 18:30

Vad gäller som nybörjare?

Du har möjlighet att testa, prova på 2 träningspass, sen ska du registrera dig. I den första månad har du möjlighet att träna i gympabyxor och ljus t-shirt. Därefter ska träningen ske i karate (do-gi), liksom all träning sker barfotat. Det finns möjlighet att köpa karate dräkt i klubben prata med din instruktör om du vill handla dräkt.

Din kropp: Du skall vara ren om fötter, händer och kropp när du tränar. Naglar skall vara klippte och vi bär inga smycken eller örhänge.

Vatten: Ta alltid med fylld vattenflaska för att kunna dricka i vattenpaus. Vi äter aldrig mat i Dojo vid träning.

Omklädning: Vi har omklädningsrum och dusch för både herrar och damer. Ta alltid med dig väska med värdesaker in i Dojo.

Våra förväntningar på dig: Vi förväntar oss att du alltid respekterar de som tränar i Dojo och bidrar till att skapa en utmanande och samtidigt trivsam träning.

Information – ski-sweden.se

På hemsidan och facebook finns det mesta du behöver veta som ny eller gammal medlem.

Vi uppmuntrar dig som nybörjare att läsa igenom sidan ”Dojoetikett” och kolla våra träningstider som du finner här i vår webbplats.